Top super alimente, cele mai bune pentru silueta noastră

Unele alimente sunt atât de bogate din punct de vedere nutrițional încât sunt denumite super alimente. Sunt extrem de benefice pentru organism și ar trebui să fie consumate în mod regulat. Dar care sunt cele mai bune pentru siluetă?

Broccoli, anti-cancer. O sursă excelentă de vitamina C, leguma broccoli este la fel de bogat în glucozinolat, substanță anti-cancerigenă cu proprietăți extrem de benefice pentru colon sau stomac. De consumat măcar de două ori pe săptămână.

Spanacul, bun pentru inimă. Dacă fierul pe care îl conține este destul de greu de asimilat de către organism, spanacul conține o cantitate deloc de neglijat de provitamina A și C dar și de vitamina B9, un trio de șoc, ideale pentru a proteja inima.

Ardeiul roșu, un puternic antioxidant. Este o sursă excelentă de vitamina C și de caroten. De consumat măcar de două ori pe săptămână în salate, omlete sau terine pentru a-ți face plinul de energie mai ales în perioada unui regim.

Acai berry, regele anti-age. Este un fruct foarte mic, foarte bogat în fibre, care va alunga senzația de foame și care nu te va lăsa deci să te îngrași. Conține și calciu și are și cele mai bune proprietăți antioxidante. Se poate consuma sub formă de pudră peste un compot sau de poate dilua în apă.

Coacăzele, reginele tonusului. Sunt consumate în mod tradițional pentru acțiunea lor tonifiantă și anti-inflamatorie. Sunt foarte bogate în vitamina C, în polifenoli dar mai ales în antioxidanți. De consumat natur sau într-un sos coulis alături de brânză.

Acerola, cea mai bună sursă de vitamina C. Acest mic fruct care seamănă cu o cireașă, are de trei ori mai multă vitamina C decât portocalele. Este anti-oboseală, anti-stres, te ajută să te tonifici, dar îți întărește în același timp și sistemul imunitar.

Lasă un răspuns