The Kingdom, de ce să te uiți la acest super serial coreean?

In Coreea, la cativa ani dupa invaziile japoneze, circula anumite zvonuri cu privire la o maladie a regelui. Fiul sau, printul mostenitor trebuie sa actioneze pentru a lupta contra o contagiere care se raspandeste in intreaga tara.

Serialul are un casting 100% coreean. The Kingdom este prima colaborare inre Netflix si Coreea de Sud. Actorii deci sunt 100% coreeni. Deci cu siguranta ca unele fete va vor fi necunoscute, in afara de minunata Bae Doona, pe care ati putut sa o vedeti in excelentul serial Sense8, tot pe Netflix.

Un excelent serial cu zombies. Un lucru e sigur- mereu am vazut pe micile si pe marile ecrane seriale cu zombies. Mai ales The Walking Dead, iZombie, In The Flesh sau Dead Set. Deci stilurile sunt foarte diferite. Si fata de The Walking Dead, epidemia de morti-vii are aici o origine, o explicatie, pe care o vom afla pe masura ce episoadele avanseaza.

Aici, deci, zombies pot evolua, raspund la mai multe reguli si se pot propaga in mai multe feluri diferite. Si sunt foarte inspaimantatori, rapizi si vorace… iar scenele sunt tensionate in foarte multe episoade.

Dar Kingdom este mai mult decat o simpla poveste cu zombies si de supravietuire. Este povestea unui regat, a unor clanuri, tradari, razbunari, comploturi… intriga are deci si un foarte frumos aspect politic. Aici sta si forta serialului.

Personajele sunt foarte puternice si emotionante. Fie ca vorbim despre printul mostenitor Yi Chang, despre acolitul sau Moo-Young sau medicul Seo-Bi, Kingdom are lotul sau de personaje emotionante si puternie, curajoase si foarte frumoase.

Si serialul are si lotul sau de personaje maelfice, in afara de zombies! Vorbim aici despre regina Cho care este extrem de inteligenta. Chiar daca iese foarte rar de la ea din camera, trage toate itele si obtine mereu ceea ce vrea.

Lasă un răspuns