Santorini, o oază de liniște cu stânci misterioase în Grecia

Insula Santorini, situată în Marea Egee, este una din cele mai frumoase insule din Grecia. Vulcanică, Santorini adăpostește o mulțime de plaje negre pe care turiștii au posibilitatea de a admira cele mai frumoase apusuri de soare din lume. Vulcanul de pe insulă este încă activ și se află la originea geografiei sale surprinzătoare: Santorini are o formă de corn.

Capitala Fira
Capitala insulei Santorini este, în egală măsură, capitala insulelor Ciclade. La fel ca majoritatea orașelor și satelor de pe insulă, capitala Fira este cocoțată pe o faleză. Specifice Greciei, casele zugrăvite în alb și albastru atrag anual un număr impresionant de turiști. Panorama asupra craterului vulcanului este magnifică. Vizitează vechiul port al insulei și admiră pescarii în acțiune.

Plajele de vis
Plajele de nisip negru din Santorini sunt reputate pentru frumusețea lor și pentru peisajele stâncoase. Cele mai frumoase plaje din Santorini sunt cele situate în apropiere de Perissa și Kamari. Aici poposesc majoritatea turiștilor. Pietrele vulcanice sunt uneori atât de calde încât este imposibil să calci pe ele. Pasionații de sporturi acvatice își pot pratica activitatea favorită pe insulă.

Satul Oia
Oia este un alt sat din Santorini ce merită o vizită. Aici poți descoperi o citadelă din Evul-Mediu precum și alte două catedrale de culte diferite. La fel ca în Fira, casele tipice sunt pur și simplu fermecătoare. Oia este un sat ce a știut să își păstreze autenticitatea. Cu străzile sale pietonale din marmură albă, Oia este considerat unul din cele mai frumoase sate de pe insulă. Este celebru și pentru apusurile sale de soare.

Profită de viața de noapte
Insula Santorini le propune turiștilor o viață de noapte bogată în special în Fira, Perissa și Kamari. Cafenelele, restaurantele și barurile sunt numeroase, cu siguranță vei găsi unul pe placul tău în care să te relaxezi după o zi de plajă sau shopping.

Lasă un răspuns