Paris – Atracții mai puțin cunoscute ce merită văzute

Paris nu înseamnă doar Turnul Eiffel și cartierul istoric Montmartre. Capitala Franței este plină de locuri ascunse, extrem de frumoase ce merită să fie vizitate. Dacă ți-ai oferi o plimbare originală într-o grădină zen din arondismentul 16, o vizită într-un conac bântuit sau de o incursiune spontană în culisele RATP? Bine ai venit la Paris.

Zidul Iubirii. Știi cum se zice Te Iubesc în toate limbile? Descoperă Zidul Iubirii situat la poalele colinei Montmartre. O plimbare cu adevărat romantică de-a lungul unui zid artistic realizat de către Daniel Boulogne, Frédéric Baron și Claire Kito. Locul ideal pentru un prim sărut sau pentru o cerere în căsătorie.

Capela Expiatorie. Capela Expiatorie este o capelă neoclasică, un vestigiu important în Istoria Franței. A fost construită pe locul pe care au fost înmormântați Maria Antoaneta și Louis XVI, înainte de transferul lor în cadrul bazilicii Saint-Denis. Aici turiștii au ocazia de a citi testamentul lui Louis XVI înainte de execuția sa, o veritabilă piesă de istorie.

Grădina Panteonului Budist. Este una din grădinile secrete din Paris. Ascunsă în arondismentul cu numărul 16, acest loc este o veritabilă oază de pace. Bambuși, izvoare mici și poduri din lemn, statui înfățișându-l pe Buddha…toate te transportă preț de câteva minute în Kyoto. Într-un pavilion poți asista la o ceremonie a ceaiului, o veritabilă artă în Japonia.

Conacul din Paris. Orașul iubirii nu are nici un farmec fără părțile sale întunecate. Dacă îșți dorești să te lași absorbit de unele din cele mai înfiorătoare legende ale Parisului precum cea a fantomei de la operă, vârcolacul din Paris sau brutarul sângeros, atunci trebuie să treci neapărat pragul Conacului din Paris.

Culisele RATP. O scufundare în inima metroului parizian. Descoperă cum funcționează linia 1 după care pornește în descoperirea liniei 12 pentru a-i întâlni pe toți cei care contribuie la bunul mers al lucrurilor.

Muzeul Vieții Romantice. Trebuie vizitat neapărat pentru salonul de ceai, pentru patiseriile servite, pentru a descoperii istoria epocii romantice prin intermediul unei expoziții consacrate lui George Sand.

Lasă un răspuns