O banană pe zi ne ține departe de domnul doctor

Sunt ideale pentru piele, pentru sistemul digestiv, pentru a lupta împotriva anemiei și conferă rapid senzația de sațietate. Nu ai nici un motiv să ne excluzi din regimul alimentar cele mai îndrăgite fructe din lume.

Stimulează sănătatea digestivă
Bananele conțin o cantitate imporantă de fibre al căror efect în organism încurajează mișcarea intestinală pentru a lupta împotriva constipației. Consumul regulat de banane acționează ca un remediu natural împotriva ulcerului deoarece neutralizează acizii și calmează iritația. Bananele ne protejează organismul de atacul anumitor bacterii care provoaca probleme gastrointestinale.

Întăresc mușchii
Datorită unui conținut bogat de potasiu, bananele contribuie la întărirea mușchilor favorizând recuperarea după o sesiune de antrenamente.

Luptă împotriva senzației de oboseală
Senzația de oboseală și de slăbiciune poate fi combătută datorită bananei, un revitalizant natural care sporește energia și are un aport de nutrienți esențiali organismului.

Sunt ideale împotriva tensiunii arteriale
Unul din motivele care împiedică controlarea nivelul tensiunii arteriale este excesul de sodiu acumulat în organism și deficiența de potasiu. Din fericire, banana vine cu un aport suficient de potasiu și sodiu, aport ideal pentru cei care sufera de hipertensiune.

Reduc riscul cardiovascular
Ținerea sub control a tensiunii arteriale nu este singurul beneficiu adus de consumul de banane. Banana contribuie la păstrarea ritmului cardiac stabil și, datorită fibrelor, reglează nivelul de colesterol rău pentru a împiedica îngroșarea pereților vaselor de sânge.

Conferă rapid senzația de sațietate
Bananele nu îngrașă. Ba chiar sunt incluse în numeroase diete. Asta datorită faptului că este un aliment ce conferă rapid senzația de sațietate datorită aportului semnificativ de hidrați de carbon și de fibre.

Luptă împotriva anemiei
Banana are un conținut ridicat de fier, un mineral esențial pentru sporirea producției de hemoglobină în sânge, un factor determinant pentru a face față anemiei.

Bananele se pot consuma crude, sub formă de sucuri smoothies sau în salată. Consumă banane mai des pentru a-ți da seama de numeroasele beneficii asupra sănătății.

Lasă un răspuns