Ceaiul matcha, află care sunt nenumăratele sale virtuți

Ceaiul matcha, ceaiul originar din Japonia posedă o mulțime de virtuți atât pentru corp cât și pentru spirit. Se pare că acest ingredient gurmand este cel mai în vogă în acest an.

Ai auzit până acum de ceaiul matcha? Acest ceai verde milenar are o mulțime de virtuți terapeutice și are din ce în ce mai mulți adepți. Se pare că se deschid din ce în ce mai multe cafenele unde de servește doar ceai verde matcha. Foarte benefic atât pentru corp cât și pentru spirit, ceaiul verde se poate folosi atât pentru preparatele dulci, cât și pentru cele sărate. Iată un aliment magic care te va seduce și pe tine cu siguranță.

Originile ancestrale ale ceaiului matcha. inventarea ceaiului verde matcha sub formă de pudră i se atribuie dinastiei Song din China. Doar în secolul 12 apare însă aces tip de ceai și în Japonia.

Virtuți aproape magice. Ceaiul matcha te va seduce cu proprietățile sale terapeutice, dar și cu cele detox. Dar nu numai:

  • ceaiul verde în general, deci și ceaiul matcha are o acțiune drenantă datorită clorofilei pe care o conține.
  • ceaiul matcha are o acțiune anti-oxidantă și te ajută atunci când vine vorba despre regenerarea celulară. Este deci un produs anti-age mai mult decât uimitor.
  • ceaiul matcha este cel mai bun atunci când vine vorba despre întărirea sistemului imunitar.
  • este cea mai bună alternativă la cafea, în ceea ce privește reîncărcarea bateriilor.
  • ceaiul verde matcha te ajută să te relaxezi foarte eficient. Te ajută să te bine dispui și să te concentrezi mult mai bine.
  • ceaiul verde matcha sub formele sale diferite. Chiar dacă se consumă în mod tradițional sub formă de băutură caldă, ceaiul verde se poate consuma în diferite tarte, înghețate sau în versiune sărată.

Dar se poate folosi și în tot felul de produse cosmetice: săpunuri, creme, gomaj…

Lasă un răspuns